19. maaliskuuta 2016

Ensimmäinen blogipostaus - tervetuloa!


Tervetuloa blogiin!

Tämä blogi kertoo kotioluen panemisen rikkaista vaiheista ja oluesta yleisesti. Blogin tarkoituksena ei ole toimia täydellisenä oppaana oluentekoa aloittaville, vaan kertoa kokemusperäisesti oluenpanon eri vaiheista ja omista kommelluksista. Mukaan on tarkoitus tunkea satunnaisesti (lue: fiiliksen mukaan) tehtäviä olutarvioita ilman minkäänlaisia laatutakeita. 

Iidesrannan kotipanimo on henkisesti heikolla hetkellä keksitty nimi kolmen hengen porukalle, joista jokaisella on jonkinasteinen intohimo oluen tekemiseen, perinteisiin ja oluen juomiseen. Yksi  nauttii maltaan mausta, toinen intoilee perinteistä ja kolmas taas pitää panohetkeä terapeuttisena hetkenä. Kotiolutta panemme kerrostaloasunnossa isolla vedenkeittimellä käyttäen Brew In A Bag-menetelmää, jossa maltaat mäskätään pussissa. Tämä menetelmä on siisti ja helppo oppia.

Dramaattisen fanaattisia olutsaarnaajia me emme ole. Kukaan meistä ei ainakaan vielä kuluta vapaa-aikaansa huutaen foorumeita täyteen ylistystä vielä eilen tuntemattoman jenkkiläisen mikropanimon uusimmasta sahanpuru-limoncello-stoutista tai nuuhki naapurin kukkapenkkiä löytääkseen uusia, niin kutsuttuja kivoja viboja seuraavaan satsiin. Pääasia meille on, että on kivaa ja kylmä ensipuraisu pitkän odottelun jälkeen.

-Petri, I.K.P:n blogin mysteerishoppailija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti