23. kesäkuuta 2016

Varjo-SOPP - Tampereen uudesta pienpanimotapahtumasta

Nordic Breweryn maistelusetti: Bitter, APA ja Pale Ale.

Pienpanimoiden oluet valtasivat Tampereen keskustan toukokuun lopussa. Mukana oli ensimmäistä kertaa Varjo-SOPP, Suuret Oluet - Pienet Panimot - tapahtuman varjofestari. Koin miltei velvollisuudeksi käydä tutustumassa uuden tapahtuman tarjontaan ja meininkiin. Mukaan lähti luonnollisesti Iidesrannan kotipanimon koko porukka, tuo meidän kolmen kopla.

Tarkoitus ei ollut maistella missään tapauksessa tapahtuman kaikkia tuotteita. Se olisi toden totta käynyt pidemmän päälle terveyden päälle. Tarkoitus oli pitää hauskaa ja hakea makuelämyksiä. Kaikki tavoitteet täyttyivät!

Varjo-SOPP

Hämyisältä kuulostava varjoilutapahtuma Varjo-SOPP järjestettiin Hämeenpuiston Rillinki-ravintolalla. Tuotteensa olivat hanoihin tuoneet Sori Brewing, Founders Brewing ja pirkanmaalainen uusi panimo Nordic Brewery. Mukaan oli mahtunut myös italiaisia pienpanimo-oluita!

Rillingin kutsuva tunnelma tunki tajuntaan jo pyörää lukittaessa telineeseen. Nenän edessä isossa grillissä paistua tiristyi isompi satsi makkaraa. Pavlovin koirien muistolle nieleskellen astelin tiskille katsomaan juomatarjontaa. Oluen kaveriksi sain "saan makkaran"-lapun, jolla toden totta sai hakea Wigrenin ystävälliseltä makkaramestarilta kyrsää juoman tueksi. Muistan pohtineeni, että illan aloitus ei olisi voinut olla tervetulleempi hieman nälkäiselle miehelle.

Niin, oluesta. Italialaisen CRAK Breweryn Guerrilla IPA oli koko raadin mieleen. Humalointia löytyi, mutta ei aivan niin täräyttävää mitä olisi odottanut. Odotin tältä enemmän, mutta ei tämä huono ollut ollenkaan. CRAKin vaaleampi vehnäolut ei jättänyt oikein positiivista muistikuvaa, koska se maistui lähinnä todella kuivalta siideriltä ilman hedelmäisiä makuja. Siis kansantajuisemmin tosi laimealta. Shampanjahiiva: ei jatkoon ainakaan meillä.

Sorin Farmhouse IPA, Öökull, oli jännittävä. Nenään pamahti tuoksussa niin voimakas tallinnurkka, että nimen alkuperä ei jäänyt mitenkään epäselväksi. Raikas ja hyvänmakuinen maultaan kuitenkin! Kysymys sinne lahden toiselle puolelle: mitä te oikein teitte tälle hajulle? Se on...veikeä.

Sitten illan paras: Sorin Midsummer Melancholy, Imperial Baltic Porter. Tuhtia tummaa, paahteista makua. Kahvia, kaakaota, miltei siirappimaista tuntua suussa. Olen ollut Young'sin Double Chocolate Stoutin ystävä pitkään ja tämä veti nyt voiton makeista ja täyteläisistä tummista. Tämän kanssa saa olla varovainen, sen verran vahvasta (11%) oluesta on kyse. Ehkä saunan jälkeen...

Illan viimeisenä maistelimme Nordic Breweryn maistelusetin, jossa oli mukana APA, Bitter ja Pale Ale. Valitettavasti setti aiheutti pettymyksen. Näistä ainoastaan Bitter oli pienen raatimme mieleen, muista jäi vaisu tunnelma. Pale Alessa ja APAssa oli havaittavissa selvästi laimeutta eivätkä maut olleet mitenkään voimakkaita. Olisikohan ollut huono erä kyseessä vai olisiko tarjoiltu liian nopeasti tekemisen jälkeen?

Jälkisanat

Tykkäsin Varjo-SOPPin fiiliksestä. Erityisesti makkaran tarjoaminen ilmaiseksi pitkin iltaa oli ilahduttava poikkeus suomalaisessa ravintolakulttuurissa. Hyvä ruoka, parempi mieli. Kippis!


Teksti ja kuva: Petri Markkanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti