7. marraskuuta 2016

Iidesrannan kotipanimo Uurockissa!

Ihmisten juhla

Piipahdimme tutustumassa Uurock-festivaaliin Isojoella, Uuron kylässä. Kyseessä on pienimuotoinen ja lämminhenkinen hyvien ihmisten juhla, joka järjestetään pohjalaistalon pihapiirissä - tänä vuonna muuten jo neljättätoista kertaa - elokuun keskivaiheilla. Ensikertalaiselle festivaali on jännittävältä tuntuva sekoitus elämän eri poluilta tulleiden ihmisten kokoontumisajoa, bändien keikkoja ja jamitteluja sekä pitkiä yöllisiä keskusteluja pirtinpöytien ääressä. Ruokahuolto pelaa yhteisen keiton merkeissä ja jokaisen omilla grilliruoilla, majoituspalvelut retkipatjan ja makuupussin komboilla tuvan lattialla. Yksinkertaisen toimivaa.


Maistiaisia mukaan

Päätimme heti kutsun saatuamme ottaa festareille mukaan muutaman korin eri oluitamme maistiaisiksi juhlijoille. Tällä tavalla pystyimme auttamaan omalta osaltamme juhlatunnelman nostattamisessa ja siinä ohessa puskamarkkinoida salakavalasti oluttamme ihmisille, tulevat alkoholilainsäädäntöjen muutokset tietenkin kirkkaina mielissä.

"OSTAKAA IIDESRANNAN KOTIPANIMOA – SE TEKEE HYVÄÄ TEILLE."

"Voisipa jo myydä ulos pikkupanimolta ilman näkkäripaketteja tekaistun myymälän hyllyillä."

Brändityöryhmän salainen tehtävä oli lapsellisen helppo: "--maistattakaa kylmiä oluita ihmisillä tummenevassa yössä musiikkiesitysten välillä ja niiden keskellä. Kukapa sitä nyt ei ilmaisesta oluesta kieltäytyisi? Pitäkää hauskaa kans."

Aaaasia kunnossa!

Maistatus ja palaute


Elokuun illan pimentyessä aloimme tarjoamaan Amber Alea (uudelleensokeroitu!), Kalpean yön Citraa sekä Glacier-IPAa. Kukaan ei varsinaisesti kieltäytynyt ilmaisesta näytteestä, vaikka epäluuloisia pohjalaistyylisiä kulmien kurtistamisia yön pimeydessä nähtiinkin. Palaute oli epäluuloista huolimatta ykskantaan hyvää ja kannustavaa. Monesti kuulimme lauseita "ai tekö teette itte tätä", "on kyllä kivaa, että joku tekee itse tämmösiä" ja "hyvää on!".

Varsinkin oma suosikkini Kalpean yön Citra oli ihmisten mieleen. Jes!

Ainoa hieman negatiiviiseen kallistuva palaute koski oluen määrää: olisi kuulemma saanut olla enemmänkin tarjottavaa. Niin, nami nami. Ensi kerralla sitten.

Ensi vuonna uudestaan

Uurockin nerokkuus piilee sen kotikutoisuudessa ja rennossa meiningissä. Jokainen saa olla oman itsensä ja juhlansa herra. Me aiomme raidata itsemme paikalle myös ensi vuonna mukanamme isompi satsi oluita! Kiitos Uurock.


Korjaus 9.11.2016 klo 19:35: Pirttipöytä muutettu pirtinpöydäksi


Teksti ja kuvat: Petri Markkanen

1 kommentti:

  1. Hei. Osaisitko sanoa koska Uurock on tänä vuonna?
    Suunnitellaan tässä mökkireissun ajankohtaa ja mies Uurockiin halajaa pitkästä aikaa (mökki Uurossa ja aikaisemmin mies on käynyt useasti, minä kerran). Mies varmasti olisi innokas maistelemaan oluitanne 😉

    VastaaPoista