6. maaliskuuta 2017

Vieraspano: Mandarina IPA (APA)

Virallisena maistelulasina toimii hieno lasi, jota kuulemma huoltoasemalasiksikin kutsutaan

Hassu juttu tämä maistelu ja sen odottaminen – aina samanlaista tylsää odottamista. Sain kun sainkin vihdoin noudettua Lukonpuiston kotipanimon kanssa tehdyn Mandarina IPA (APA). Itse en vedä tätä  jenkkipuolelle APAksi, koska humalat ovat valtaosin eurooppalaisia.


Joo ja siis itse asiaan eli pullo auki. Pieni sihahdus, liian pieni. Auts. Visa, Lukonpuiston toinen panija, tiesi kertoa hapotusongelmista joidenkin pullojen kohdalla Tämä yksilö on juuri sellainen. Hiilihappoa on vain nimeksi.

Tuoksautus pullon suusta: tosi menevä ja hedelmäinen humalapaletti. Maku on ensi puraisulla raikas, maltaista löytyy hieman paahteisuutta ja ina makeutta. Mandarina Bavaria ja Centennial molemmat maistuvat rehevästi ja tuoreina. Kevyttä. Katkeruutta on, mutta ei paljoa. Kevyttä, mutta ei ollenkaan huonoa sellaista.

Sanna, toinen maistajista, tuomitsee oluen hiilihapottomuuden, mutta pienen suostuttelun jälkeen saan irti kommentin: "Maku oli tosi hyvä, mutta koostumus aika yllättävä." Niin, se happojen puute.

Seuraava pullo sisältää normaalin määrän hiilihappoja! Maistaja ja Iidesrannan kotipanimon osakas Riinan kommentti kiteytti tunnelman hyvin: helppo, kevyt, aloittelevalla IPAilijalle sopiva.

Hiilihapotusongelmien ohi katsottaessa arvosana tälle oluselle on kahdeksikon pintaan. Maku miellytti ja humalan suhde on kohdillaan omaan suuhuni. Onneksi olkoon, Visa ja Ossi – teitte maistuvaa tavaraa.

Huoltoasemalasi?

Hei, tietääkö kukaan näistä kuvan laseista mitään? Niitä on kutsuttu huoltoasemalaseiksi. Ovatko nämä jotain ankeansymppisten huoltoasemien pikkuisia olutlaseja kasarilta? Viskaa kommenttia – minua kiinnostaa!


SEURAAVA BLOGITEKSTI:  Kegijärjestelmän tilaaminen ja ihastelu!


Teksti ja kuvat: Petri Markkanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti